Veelgestelde vragen

Over de werkplek van Xinno

Waarom zijn jullie gespecialiseerd in de advocatuur?

Xinno is in 2007 gestart als IT-oplossing voor een specifiek top 30 kantoor in de Nederlandse advocatuur. Al ruim 10 jaar implementeren we ons systeem ook bij andere advocatenkantoren en ontwikkelen we ons verder naar de wensen van onze klanten. Zo groeit ons specialisme in de advocatuur met de dag. De combinatie van medewerkers die zelf bij advocatenkantoren hebben gewerkt en een jarenlange 100% focus op de specifieke uitdagingen van het vakgebied maakt ons echt gespecialiseerd in de advocatuur.

Ben ik niet heel afhankelijk van de internetverbinding?

U bent inderdaad afhankelijk van uw internetverbinding, zoals dat steeds meer de norm is bij software en bedrijfsvoering. Wij adviseren u dan ook graag op dit gebied. Daar zijn uiteenlopende oplossingen mogelijk, zoals het gebruik van een kwalitatief hoge glasvezel met een rechtstreekse verbinding naar ons datacenter, dubbele internetlijnen met redundantie en zelfs uitwijkmogelijkheden in de vorm van een laptop met een 4G verbinding. We zorgen ervoor dat u altijd optimaal kunt werken.

Ik wil overstappen. Hoe ziet het migratietraject eruit?

Dan helpen we u graag!

Het migratietraject bestaat grofweg uit de volgende stappen:

 • Ontwerpen technische infrastructuur
 • Bouwen infrastructuur
 • Inrichten en configureren infrastructuur
 • Testen infrastructuur
 • Opleveren infrastructuur
 • Inrichten werkstations op locatie
 • Inrichten firewall op locatie
 • Overzetten bestanden en e-mail conform voorwaarden
 • Begeleiden gebruikers op locatie na omzetting
 • Nazorg na omzetting

Xinno biedt de mogelijkheid om dit tegen een vast tarief uit te laten voeren.

U kunt te allen tijde contact opnemen voor meer informatie of een persoonlijk gesprek.

Waarom is Xinno veiliger dan wanneer ik zelf een server koop en werk vanaf een computer op mijn eigen netwerk?

Xinno maakt gebruik van een techniek waarbij alle applicaties worden geïnstalleerd op en gestart vanaf één of meerdere centraal opgestelde servers. Ook de bestanden (documenten, e-mails, etc.) worden op deze centrale plek gemaakt, opgeslagen, bewerkt en geraadpleegd. Hierbij wordt tussen de online werkplek van de gebruiker en de serverruimte, op een beveiligde wijze, uitsluitend beeldscherm-, toetsenbord- en muisinformatie verzonden.

Alle bestanden blijven fysiek centraal staan in de serverruimte, dus óók als er mee gewerkt wordt op kantoor of thuis. Diefstal, verlies of defect raken van de computer of laptop heeft daarmee dus geen invloed op uw data.

Hoe maakt jullie oplossing het werken met software van bijvoorbeeld BaseNet en Kleos veiliger?

Tijdens het gebruik van pakketten zoals Kleos en Basenet wordt er bij het openen van een document lokaal op de computer of pc een kopie geplaatst. Bij een defect, diefstal of verlies van de computer of de laptop verdwijnen deze documenten ook. Bij het gebruik van de Xinno omgeving worden deze bestanden opgeslagen in onze omgeving en is dit risico niet aanwezig.

Is thuiswerken echt even veilig als op kantoor?

Ja. Het datacenter en uw kantoor worden met een VPN verbinding met elkaar verbonden. Al het dataverkeer tussen beide locaties wordt hierdoor versleuteld het is daardoor niet mogelijk voor derden om de verbinding af te luisteren.

Ook maakt het Xinno thuiswerksysteem gebruik van Two-factor-authenticatie. Om in te kunnen loggen is een pincode nodig en een eenmalige inlogcode die door een app wordt gegenereerd. Deze techniek is eenvoudig in gebruik en biedt de hoogst mogelijke vorm van beveiliging.

Over het datacentrum

Waar staat mijn data?

Alle data die met behulp van de diensten van Xinno opgeslagen of bewerkt wordt staat op hardware van Xinno. Xinno heeft haar hardware ondergebracht in het datacenter van Iron Mountain in Haarlem.

Wie is de eigenaar van de servers waarop mijn data staat?

Xinno is eigenaar van alle benodigde (server) hardware. Dit hebben we zo ingericht om een optimale continuïteit in de dienstverlening te kunnen garanderen.

Welke certificeringen heeft het datacenter?

Het datacenter heeft de volgende certificeringen:

 • ISO 27001:2013 voor management van informatiebeveiliging
 • ISO 14001:2004 voor milieumanagement
 • ISO 9001:2008  voor kwaliteitsmanagement
 • SOC1 Type II (voorheen bekend als ISAE3402/SSAE16) voor de audit van financiële en interne controles
 • PCI-DSS Version 3.1 voor informatiebeveiliging van online betalingen
 • AMS-IX Gecertificeerd voor het nakomen van technische specificaties en vereisten, standaarden gespecificeerd door AMS-IX, operationele vereisten en het technische design en management van het datacenter
 • Open-IX Gecertificeerd standaard voor neutrale interconnection en technische standaard voor het betrouwbaar verbinden van netwerken
 • S. Green building council LEED Gold

Jaarlijks wordt de certificering van het datacenter indien nodig bijgewerkt en aangevuld.

Heeft u meer vragen?
Stel ze gerust!

Contact opnemen

Perfect uitgeruste werkplek?
Stel hem zelf samen!

Oplossingen bekijken