Klantervaring van Six Advocaten

By 11 maart 2020

Klantervaring van Six Advocaten

Specialisaties

  • Vastgoed
  • Bouwrecht
  • Bestuursrecht
  • Aanbestedingsrecht

Over Six Advocaten

Six Advocaten is een nichekantoor op het gebied van vastgoed, bouw-, bestuurs- en aanbestedingsrecht. De cliënten zijn vooral (decentrale) overheden en professionele partijen in het vastgoed: projectontwikkelaars, woningcorporaties, vastgoedbeleggers, (eind)gebruikers, aannemers, architecten en andere adviseurs.

Traditionele IT bij advocatenkantoren

In een traditionele omgeving zijn bestanden en e-mails gescheiden: bestanden staan versnipperd op de netwerkschijf, e-mails staan in Outlook. Daarbij zijn e-mails ook nog eens gescheiden per persoon. Bovendien maakt op de netwerkschijf iedereen naar willens en wetens mapjes aan. Kortom: een digitaal dossier is verre van compleet en is slecht doorzoekbaar, waardoor waardevolle (kennis)documenten voor het kantoor kunnen verdwijnen.

Het doel: Complete digitale dossiers

Het doel van Six Advocaten is om te werken met complete digitale dossiers en alles moet makkelijk vindbaar zijn. Het kantoor wil consequent, consistent en op uniforme wijze alle dossier gerelateerde documenten en e-mails voor het hele kantoor te ontsluiten.

De basis: Welkom in de cloud

,,Het was echt nodig om over te stappen naar een betrouwbare cloud omgeving. Wij kenden de directeuren via een vorige werkgever, een advocatenkantoor uit de top 30. Ik had al veel ervaring met het werken in DMS (document management systeem) en het merendeel van mijn collega’s ook. Wij wilden erg graag af van het werken buiten het systeem om. Wij weten dat Xinno heel dicht op de advocatuur zit. Ze snappen echt wat het vak inhoudt en wat je nodig hebt als advocaat. Xinno regelt het altijd goed voor je.’’ – mr. F. Borst, advocaat en partner bij Six Advocaten.

De performance: Verhoogde productiviteit

Werken in de Microsoft Windows 10 omgeving van Xinno met Microsoft Office 2016 erbij zorgt voor krachtige en snelle performance. De (public of private) cloud verhoogt productiviteit van een kantoor doordat de toegewezen medewerkers overal toegang hebben tot alle dossiers en werken in de vertrouwde Microsoft Windows omgeving op een kostenefficiënte manier.

De beveiliging: Altijd.

Xinno maakt gebruik van een techniek waarbij alle applicaties worden geïnstalleerd op en gestart vanaf één of meerdere centraal opgestelde servers. Ook de bestanden (documenten, e-mails, etc.) worden op deze centrale plek gemaakt, opgeslagen, bewerkt en geraadpleegd.
Hierbij wordt tussen de online werkplek van advocatenkantoren en de serverruimte, op een beveiligde wijze, uitsluitend beeldscherm-, toetsenbord– en muisinformatie verzonden. Alle bestanden blijven fysiek centraal staan in de serverruimte, dus óók als er mee gewerkt wordt op kantoor of thuis. Diefstal, verlies of defect raken van de computer of laptop heeft daarmee dus geen invloed op data.

De oplossing: Document Management Systeem

Als een kantoor gewend is om te werken met mappenstructuren op een harde schijf dan geeft het werken met een DMS efficiency en betrouwbaarheid aan juridische professionals.
Complete en volledige dossiers hebben kan het best bereikt worden door het werken met een document management systeem. Met de juiste voorbereiding, het toepassen van versiebeheer, het krijgen van goede training en met betrokkenheid van de medewerkers van een kantoor is het een simpele overstap.

De favorieten: Software

De cloud omgeving van Xinno is gemakkelijk uit te breiden met een PMS (tijdschrijven), met iManage (document management systeem) of met productivity tools naar eigen voorkeur zoals onder andere Skype For Business, LegalBox (alternatief voor het veilig versturen van grote bestanden en documenten), MailStore (e-mail archief) of DotOffice (huisstijlbewaking).

Branche specifieke software zoals bijvoorbeeld Dlex, Fidura of  CCLaw zijn simpel te integreren in de cloud omgeving waardoor het werken compleet is en kan worden afgestemd op de wensen van elk kantoor: kleinere of middelgrote kantoren.

De flexibiliteit: Zorgeloos werken

,,Wij zijn vanaf het moment dat het kon, overgestapt naar de cloud van Xinno. De online werkplek start op, het is veilig en wij hebben overal veilig toegang tot onze dossiers, e-mails en programma’s waar wij regelmatig mee werken. We werken er goed mee. Er wordt altijd vlot gereageerd en je beleeft het als ‘’inhouse’’ hulp. De beveiligde thuiswerkoptie is echt fantastisch, heel erg fijn en ik gebruik het veel.’’

Het resultaat: Prettig werken

Mr. F. Borst, Six Advocaten – ,,Wij weten dat onze dossiers nu compleet zijn. Iedereen slaat zijn stukken in het betreffende dossier op. Alles is vindbaar en iedereen werkt op dezelfde wijze. Iedereen ziet dat het prettiger en sneller werkt. Xinno kende de valkuilen van de overstap vanaf een mappenstructuur naar het werken met een DMS en heeft heel erg geholpen. We zijn er heel tevreden mee.’’

De toekomst: Informatie

,,Het is goed om te weten dat er meerdere oplossingen zijn op het gebied van efficiency, opslag en ook veiligheid. Het zijn handige dingen om te lezen via een nieuwsbrief dat er speciaal voor de advocatuur andere mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld WeTransfer. Er wordt altijd vlot gereageerd en snel geschakeld. Het meedenken en de betrokkenheid is vanzelfsprekend.’’

De expertise: Objectief

Als adviseur kan Xinno bovendien objectieve analyses maken van de IT infrastructuur van advocatenkantoren om goed inzicht in de huidige situatie te krijgen op de netwerk en configuratie. Dit hoeft niet vast te staan aan de oplossingen welke Xinno biedt en is vrijblijvend. Een extra service aan kantoren want juist advocatenkantoren lopen veiligheidsrisico’s door het gebruik van verouderde hardware. Serveromgevingen die jaren geleden zijn gebouwd kunnen niet blijven synchroniseren met de laatste ontwikkelingen van applicaties.

De partnerschap: Strategisch

Advocatenkantoren willen steeds vaker de IT innoverend inrichten. Kantoren zoeken naar een dienstverlener die daar naadloos op aansluit. Xinno levert meerwaarde door het synergetisch effect van gedegen technische kennis èn de kennis over de juridische markt, de werkwijze en de processen.

Wilt u ook veilig werken bij Xinno in de cloud?

Neem gerust contact met ons op via: sales@xinno.nl. Wij helpen u graag verder.