Blijven innoveren met een werkplek in de cloud

In nagenoeg alle sectoren in de economie is technologie diep doorgedrongen. Dat geldt ook voor de juridische praktijk. Juristen, advocaten en mediators maken sinds jaar en dag gebruik van technologische oplossingen voor zaken als tekstverwerking, e-mailcommunicatie, elektronische dossiervorming en tijdschrijven en factureren.

Technologie ontwikkelt zich sneller dan ooit, wat betekent dat technologische oplossingen enerzijds steeds gebruiksvriendelijker worden, terwijl anderzijds de afhankelijkheid ervan en de risico’s van datadiefstal of -verlies groter worden.

Moderne kantoren lossen dit dilemma op door niet langer zelf te investeren in hardware en software, maar inkoop, beheer en onderhoud grotendeels of geheel uit te besteden. Dit ‘werken in de cloud’ biedt voordelen op verschillende gebieden:

  • Veiligheid: beheer, onderhoud, vervanging en herstel worden door specialisten uitgevoerd in gecertificeerde datacenters op basis van maximaal versleutelde verbindingen en verschillende extra securityvoorzieningen, zoals multifactor-authenticatie.
  • Beschikbaarheid: werken in de cloud biedt een zeer hoge beschikbaarheid, doordat de werkplekken zo nodig 24 uur per dag door professionals worden beheerd en gemonitord. Bij een storing komen specialisten meteen in actie. De werkplek is vanaf elke plek met een internetverbinding bereikbaar.

Innovatie: werkplekken in de cloud worden niet zoals bij traditionele benaderingen één of twee keer jaar geüpgraded, maar zo nodig elke dag.

“Het was echt nodig om over te stappen naar een betrouwbare cloudomgeving. Ik had al veel ervaring met het werken in DMS (documentmanagementsysteem) en het merendeel van mijn collega’s ook. Wij wilden erg graag af van het werken buiten het systeem om. Wij weten dat Xinno heel dicht op de advocatuur zit. Ze snappen echt wat het vak inhoudt en wat je nodig hebt als advocaat. Xinno regelt het altijd goed voor je.”

mr. F. Borst, advocaat en partner bij Six Advocaten.