Kies nu voor de cloud en werk efficiënt en veilig

Voor de juridische praktijk is technologie geen onbekende factor. Kantoren maken al jaren gebruik van technologische middelen om de bedrijfsvoering te ondersteunen, van tekstverwerking en e-mailcommunicatie tot documentmanagement en elektronische dossiervorming.

In de meeste gevallen gebruikten kantoren eigen hardware en software die op kantoor door eigen medewerkers werd beheerd.

Sommige kantoren zijn inmiddels overgestapt op modernere benaderingen, waarbij ze het beheer van hun technische middelen deels of geheel hebben uitbesteed.

 

De volgende logische stap is een volwaardige transitie naar cloudtechnologie.

Deze biedt verschillende duidelijke voordelen:

 

  • Je hoeft als kantoor niet langer te investeren in hardware, software en kennis van technologie. In de oude situatie is het nodig om elke twee tot drie jaar hardware te vervangen en kritisch te kijken naar alle softwarelicenties. Ook zijn beheer, onderhoud en reparaties nodig.
  • Een werkplek in de cloud wordt 24 uur per dag, zeven dagen per week door professionals beheerd en gemonitord. Bij een storing wordt er meteen ingegrepen door het supportteam.
  • Een advocaat of kantoormedewerker kan altijd en overal werken met elk apparaat dat een internetverbinding heeft.
  • Een werkplek in de cloud is beschikbaar op abonnementsbasis. Dat zorgt voor duidelijk inzicht in de IT-kosten. Een nieuwe medewerker is direct aan te sluiten op het systeem.
  • Een werkplek is in de regel beter te beveiligen, doordat de cloudprovider werkt met gecertificeerde datacenters, maximaal versleutelde verbindingen en verschillende extra securityvoorzieningen, zoals multifactor-authenticatie.